Tarihçe

1958, Kimya Mühendisliği Bölümü Prof. Turgut Noyan tarafından Robert Kolej Mühendislik Yüksek Okuluna bağlı bir departman olarak kuruldu.

1962, İlk lisans mezuniyetleri gerçekleşti.

1964, İlk yüksek lisans mezuniyetleri gerçekleşti.

1971, Robert Kolej'in yüksekokul bölümü Türk devleti tarafından millileştirildi ve Boğaziçi Üniversitesi adı altında, günümüz Türkiye'sinin önde gelen üniversitelerinde biri olan, mevcut statüsüne kavuştu.

1972-2009, 32 doktora, 316 yüksek lisans ve 1371 lisans mezuniyetleri gerçekleşti.

1983, Bölüm Güney Kampüs'teki Mühendislik Binası'ndan şu anda bulunduğu Kuzey Kampüs içerisindeki Kare Blok'a taşınarak daha geniş labaratuar ve ofis olanakları kazandı.

Bölüm yarım yüzyılı aşan bir süredir vermekte olduğu dünya standartlarındaki eğitimini günümüzde de sürdürmektedir.

Lütfen e-posta grubumuza kaydolun. Bu grup bazı acil ve önemli haberler ile dosyaların paylaşımı için kullanılmaktadır ve e-posta adresleriniz gizli tutulacaktır. E-posta grubumuzun web adresi:http://groups.yahoo.com/group/che_boun
© 2013 Her Hakkı Saklıdır - Kimya Mühendisliği Bölümü - Boğaziçi Üniversitesi - Tel: 0090 (212) 3596471

Ağ Yöneticisi: chewebmaster@boun.edu.tr

Web Tasarım